over mij

Ik ben Nelleke de Heer (1969), deskundige op het gebied van relaties en familieverhoudingen. Nadat ik de beroepsopleidingen Hypno-/Psychotherapie en Relatietherapie heb afgerond, heb ik me verder gespecialiseerd in Inner Child-therapie. In mijn praktijk, in 2005 opgericht, bundel ik verschillende inzichten tot een praktische behandeling, afgestemd op de specifieke behoeftes en omstandigheden van de cliënt. De behandeling die ik aanbied is voor iedereen geschikt.

Relationele of familiale problemen kunnen zo ‘groot’ voelen dat ze onoplosbaar lijken. Dat weet ik uit ervaring met mijn eigen relaties, als echtgenote en moeder van drie volwassen kinderen en kleinkinderen, maar al te goed. Toch is het belangrijk je te realiseren dat er altijd lichtpuntjes zijn, als je ze maar ziet. In de behandeling zoek ik samen met de jou naar inzichten die een ander licht schijnen op je relationele situatie. Het (h)erkennen van het innerlijke kind is daarbij één van de ankerpunten waar we ons op richten.

Jij bent degene die je eigen leven vormgeeft. Met meer liefde voor anderen, maar vooral ook voor jezelf.

In onze liefdesrelaties kiezen we vaak onbewust voor een partner die een afspiegeling is van een van onze ouders. We verwachten daarmee, ook onbewust, dat hij of zij aan dezelfde verwachtingen voldoet. We proberen onze partner te sturen om aan die verwachtingen te doen. Vaak gaat dit zo ver, dat we onze hele leefomgeving naar onze hand willen zetten. Maar aan irreële verwachtingen kan niemand voldoen, dus ook je partner niet.

De macht en dwang die we vanuit onze onvervulde verwachtingen uitoefenen op de omgeving is onbewust en vals. De verstikkende patronen die je leven in een bepaalde richting sturen, komen voort uit het niet verbonden zijn met jezelf, je innerlijk kind. Het doorzien van deze patronen geeft je ruimte en vrijheid in het leven. Het leven overkomt je niet meer; jij bent degene die je eigen leven vormgeeft. Met meer liefde voor anderen, maar vooral ook voor jezelf.